Sokfelé havazik!

ónos eső

A vártnál több helyen havazik, jelenleg a Komárom-Szeged vonaltól keletre hull a hó. A délutáni órákban keleten további havazás várható.

A mai napon egy melegfronti éri el hazánkat. A korábbi számítások szerint nyugaton inkább ónoseső és fagyott eső volt várható, míg északkeleten havazás. A vártnál azonban nyugatabbra is havazik, jelenleg nagyjából  Komáromtól keletre havazik, míg ettől nyugatra elszórtan volt folyékony halmazállapotú csapadék, eső, fagyott eső, ónoseső, de csak kis mennyiségben.

Komáromtól keletre ugyanakkor jelenleg is többfelé havazik, így a fővárosban is. A havazás néhol már órák óta tart, és a hó, különösen a keleti megyékben meg is marad. Nagy hóra sehol se számítsunk, de az ország északi harmadában lassan kifehéredik a táj.

havazás jászapátiban

A legfrissebb számításaink szerint 1-4 cm hórétegre van kilátás, de van ahol csak lepelnyi hó várható. Legtöbb hóra az északkeleti és délkeleti megyékben számíthatunk. Az éjszakai órákban azonban itt is megszűnik a csapadék. A középső megyékben a havazás néhol ónosesőbe is válthat, különösen igaz ez a Főváros térségére legyünk tehát óvatosak.

Csütörtökön már szárazabbra fordul az időjárás, már csak a keleti megyékben lehet elvétve hószállingózás. Visszatér viszont a hideg, a havas tájakon kemény hajnali fagyokra kell számítani, akár -10 C fok alatti hőmérsékletekkel. Napközben kevéssel fagypont felett alakulhat a hőmérséklet, de lesznek tartósan fagyos tájak napközben is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.