Nyugaton havazik

Havazik az ország északnyugati területein, a Bakonyban akár 5-10 cm hó is hullhat.

12:03. Pápán is fehérednek már a háztetők a váltakozó intenzitású havazástól írja egyik Facebookos olvasónk

10:22 Óriási a kontraszt az ország két vége között. Mígy északnyugaton havazik, addig délkeleten +10 C fokot mérnek, és még tovább melegedhet az idő.

10:00 Az ország ÉNy-i részén egyre többfelé havazik. A magasabban fekvő területeken már hó, míg síkvidéken havazás, havaseső felváltva hull.

7:02 Az Alpokalján havasesőt és havazást jelentettek, a várakozások szerint, ma az ÉNy-i országrészben többfelé havazhat.

Nálad havazik? Küld be Időképünkre!

Ma a Dunántúlon újabb jelentős csapadékra van kilátás. Északnyugaton az eső egyre inkább havazásba, havasesőbe vált majd át. Ezzel szemben az Alföldön és az ország keleti felében nem várható számottevő csapadék, csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső.

Napközben igen nagy lesz a hőmérsékleti különbség, míg északnyugaton hideg levegő áramlik be, és erős, a Bakonyban viharos lesz a szél, addig délkeleten akár 14 C fokig is emelkedhet majd a hőmérő higanyszála.

Jobb oldalt: soproni webkamera

Az előrejelzések szerint a Bakony magasabban fekvő helyein tartós havazásra is van esély itt akár 5-10 cm friss hó is hullhat.
Csütörtökön és pénteken erősen felhős ég vár ránk, de már csak elszórtan fordul elő csapadék és marad az átlagosnál melegebb időjárás, különösen a délkeleti országrészben, ahol a hétvégén akár +17 C fok is lehet.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.