Közeleg az enyhülés, de előtte még havazás várható!

enyhülés

A jövő héten mozgalmassá válik az időjárás, és végre jön az enyhülés is, de előtte lesz havazás, ónoseső, akár eső is.

A hosszú kemény fagyos időszak után mindenki azt kérdezi: mikor érkezik már az enyhülés? Nos, van egy jó hírünk: most már jó eséllyel számítani lehet a jelentős enyhülésre, de előtte ismét havazás várható!

Hétfőn még marad a kemény, hideg téli időjárás. Éjszaka, a hófödte, de derült tájakon -20 C fok is lehet, de másutt is -10 C fok alatt alakul a minimumhőmérséklet. Nappal -9 -3 C fokra számíthatunk. Melegebb ott lesz, ahol tartósan kisüt a nap. Erre nagyobb esély keleten és ÉNY-on mutatkozik.

Érkezik a havazás!

Kedden aztán megérkezik a havazás, nyugat felől egyre többfelé kell havazásra számítani, a legnagyobb mennyiség a Szeged-Győr széles sávjában várható, északkeleten csak minimális havazásra van esély. A jelenlegi számítások szerint a legcsapadékosabb területeken 5-7 cm friss hóréteg is hullhat. Némileg már mérséklődik a nagy hideg, de még egész nap fagyra számíthatunk.

Szerdán először csökken a felhőzet és a csapadék, majd délutántól délnyugat felől újabb csapadékhullám érkezik, ez azonban már vegyes halmazállapotúnak ígérkezik. Északon inkább hó, délen havasesőre, ónosesőre kell számítani. A mostani számítások szerint szerdán már enyhül a nagy hideg, és az éjszakai órákban is csak kevéssel lesz fagypont alatt a hőmérséklet, napközben pedig fagypont körül alakul a csúcsérték. Az északkeleti területeken azonban ennél hidegebb lesz néhány fokkal.

A csapadék miatt igen kellemetlenek lesznek a közlekedési feltételek!

Csütörtökön eleinte még várható csapadék, majd egyre inkább csak keleten. A havazás helyébe az ónoseső, havaseső, eső lép. Délnyugaton napközben már +5 C fokra számíthatunk, de a nyugati megyékben mindenütt fagypont felett alakul a hőmérséklet. Északkeleten még kitart a fagypont alatti hőmérséklet.

Megérkezik a felmelegedés!

Pénteken aztán mindenütt megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. A nyugati területeken már éjszaka sem várható fagy, és napközben +5 +10 C fokra számíthatunk, keleten is fagypont felett lesz a hőmérséklet, de gyengébb lesz a felmelegedés.

A mostani számítások szerint a jövő hét végén is megmarad az enyhe időjárás +5 +10 C fokos nappali hőmérsékletekkel!

Megérkezik tehát az enyhülés, de előtte még egy közlekedési szempontból igen kellemetlen időjárási periódus vár ránk, de utána kiélvezhetjük végre a hosszú hideg után az enyhülést.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.