Közeleg a tél!

Vasárnapig marad az enyhe borongós idő, aztán 10 C fokos hidegbetöréssel beront a tél a Kárpát-medencébe.

Eddig a megszokottnál enyhébb volt az ősz, és vasárnapig marad az átlagosnál enyhébb, de csapadékos időjárás. Hétfőn azonban lényegesenen megváltozik időjárásunk.

Észak felől ugyanis helyenként viharos erejű szél kíséretében hideg, sarkvidéki eredetű levegő áramlik majd a Kárpát-medencébe.
Hétfő hajnalban az eső a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken egyre inkább havasesőbe, majd havazásba vált át. Hétfő reggel és délelőtt, még keleten is számítani lehet havasesőre, majd csökken a csapadékhajlam, és már csak futó hózáporok fordulhatnak elő.

A hőmérséklet a mostanihoz képest 10-15 C fokot visszaesik. Hétfőn a nappali csúcshőmérséklet +1 +6 C fok körül alakul majd csak, és keddtől megjelennek a hajnali fagyok is.

Megmaradó hóra egyelőre nem kell számítani, de igen hideg lesz, a jövő hét közepén hajnalban már akár -5 C fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála, de mindenütt fagyra kell számítani. Napközben is jellemzően 5 C fok alatti csúcshőmérsékletek várhatóak.

A folytatásban változó felhőzet mellett futó hózáporok előfordulhatnak, de jelentős csapadékra nem kell számítani. A jövő hét végén ismét melegedhet az idő. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.