Kedd este újra jön a havazás, ónoseső, fagyott eső!

komoly havazás vagy belvíz

Kedden újabb csapadék ér el minket, de ez közlekedési szempontból még rosszabb lesz a havazás mellett már ónoseső, fagyott eső is jöhet.

Frissítés!

A friss modellfutások alapján nagyobb területen várható, jelentősebb ónos eső, az Országos Meteorológiai Szolgálat a korábbihoz képest több megyére adott ki narancs illetve citromsárga figyelmeztető előrejelzést.

Kedd reggelre megszűnik a csapadék és nyugat felől elkezdődik a felhőzet felszakadozása. Keleten lehet még kisebb hószállingózás. A hóval fedett tájakon reggel akár -15 C fok is lehet. Napközben -5 +1 C fok várható. A nap során vékonyodik a felhőzet, még a nap is kisüthet, de csak rövid időre.

Délután aztán délnyugat felől újabb felhősödés kezdődik és a Dél-Dunántúlon egyre többfelé ered el a csapadék. Ez északon inkább havazás lesz, de a déli területeken ónoseső, fagyott eső is hullhat majd.

Szerdán tovább terjed a csapadék kelet felé, és marad a változó halmazállapot. A csapadék mennyisége nagyon nehezen becsülhető, északon lepel-5 cm, friss hóréteg is hullhat. A mostani számítások szerint a Dél-Magyarországi területeken lesz a legintenzívebb a csapadék, de kisebb eséllyel már területekre is áttevődhet a csapadék súlypontja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Baranya és Somogy megyékre narancs, Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Tolna, Zala megyékre citromsárga figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt.

Napközben délen már +1 +4 C fok körüli hőmérsékletek is kialakulhatnak, északon még -1 +1 C fokra számíthatunk.
A mostani számítások szerint a hétfőihez hasonló csapadékos, közlekedési szempontból nagyon kedvezőtlen időjárásra számíthatunk.

Csütörtöktől már megszűnik a csapadék, enyhül az idő, napközben fagypont felett lesz a hőmérséklet, olvadni fog a hó.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.