Jövő héten a hegyekben már havazhat is!

havaseső

Borongós időre számíthatunk, vasárnap erős mediterrán ciklon érkezik, jelentős esővel, a jövő héten a hegyekben már akár havazhat is.

Nem lesz jó idő a héten, tőlünk délre egy sekély ciklon örvénylik ami egyre jobban megerősödik, így napról-napra több felhővel lehet számolni, és csak a keleti, északkeleti országrészben lehet eleinte még tartósabb napsütés. A ciklon hatására kisebb esők is lehetnek, de inkább csak a déli és nyugati országrészben.

Szerdán még keleten kisüthet a nap, csütörtökön azonban már szinte mindenütt borult, párás időre számíthatunk, köd i képződhet a reggeli órákban. Napközben 12-18 C fokig emelkedik a hőmérséklet, és egyre többfelé, nagyobb eséllyel délen és nyugaton ered el az eső. Ezzel párhuzamosan a szél is megerősödik, nyugaton északi, keleten, délkeleti szél lesz az uralkodó.

Pénteken is többfelé számíthatunk még kisebb esőre, záporra, marad a borult időjárás 12-17 C fok mellett.

Szombaton is hasonló időjárás lesz majd, a napot nemigen láthatjuk, de csapadékra már kevés esély van. Napközben 11-16 C fokra számíthatunk.

Vasárnap jön a feketeleves

Vasárnap aztán erőteljes mediterrán ciklon érkezik, egész nap borult, esős időjárás várható. Jelentős csapadékra készülhetünk! Napközben már szinte mindenütt 10 C fok körül, vagy az alatt marad a nappali csúcshőmérséklet.

A hétfő is hasonló időjárást tartogat. Újabb jelentős esőkre van kilátás. Napközben már csak 5-10 C fok körül alakul majd a hőmérséklet csúcsértéke.

Jön a hó is!

Kedden aztán már egyre kevesebb felé lehet csapadék, és délután a felhőzet is felszakadozhat. De előtte még az éjszakai, hajnali órákban a magasabban fekvő hegyvidékeken, elsősorban az Északi-középhegységben és az Alpokalján a hegyekben havaseső, havazás is előfordulhat.

A folytatás is hasonló lesz. Marad a borult, hűvös időjárás és csapadékra is számítani kell.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.