Hihetetlen, de havazni fog a héten!

havazás tavasszal

Kemény lehűlés áll előttünk, a hét közepén a hegyekben, de akár síkvidéken is havazhat. Sok csapadékban lesz részünk.

Hétfő este egy kiterjedtebb csapadékzóna éri el az országot nyugat felől. A csapadékmezőt záporok, helyenként akár zivatarok is kísérhetik, amelyekből akár jégdara is hullhat. Főként az északi megyékben számíthatunk számottevő csapadékra, délen gyenge lesz a csapadékmező.

Kedden eleinte sok lesz felettünk a felhő, és inkább keleten várható még csapadék, majd nyugat felől átmenetileg szakadozik majd a felhőzet. Élén, néhol erős lesz a szél, és csak 9-14 C fok várható majd. Később nyugat felől ismét felhősödés kezdődik és újra elered majd az eső.

Szerdán aztán a felettünk lévő hidegfront hullámot vet, lelassul és kiadós csapadékot hoz. Egész nap tartósan borult csapadékos időjárásra van kilátás. Észak felől egyre hidegebb levegő érkezik majd, így a hegyekben havaseső, havazás is előfordulhat, sőt az északi határszélen a síkvidéki területeken sem zárható ki látványhavazás. Erős, viharos lesz a szél 70-80 km-es széllökésekre is számítani kell. Napközben már csak 3-10 C fok cárható, hidegebb északkeleten lesz.

Csütörtökön marad a csapadékos borult időjárás, az eső mellett ismét számítani lehet havasesőre, átmeneti havazásra is. Nappal +3 +10 C fok körül alakul csupán a hőmérséklet. Délutántól kezd csökkeni majd a felhőzet.

Pénteken már megszűnik a csapadék, és több órás napsütésben lesz részünk, de meleg továbra sem lesz. 6-12 C fokra számíthatunk, és visszatérnek a hajnali fagyok. A fagyzugos területeken akár -4 C fokot is mérhetünk majd.

Igen kellemetlen időjárás áll tehet előttünk és igen szokatlan módon még április havazást is láthatnak majd a kevésbé szerencsések. A hideg időjárást az erős szél még kellemetlenebbé teszi majd.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.