Hidegbetörés

Ma éjszaka több mint 100 km/órás széllel megérkezett a tél első hulláma az országban. Az esőt egyre többfelé havaseső, havazás váltja fel, de megmaradó hóra csak a a hegyekben számíthatunk.

Az Időkép információi szerint Fonyódon 108 km/órás széllel érkezett a hideg levegő az országba, de a Dunántúl szinte teljese területén és Északkeleten is citromsárga figyelmeztető előrejelzés és riasztás van kiadva az erős szél miatt.

A hideg megérkezésével csökkent a csapadék intenzitása, de még mindig többfelé esik az országban.

Havasesőre, és havazásra főként a hegyekben és az déli országrészben kell számítani, ott is főleg a Duna-Tisza közén és a Dunántúl délkeleti felében. Jelenleg is havazik ezeken a területeken.

A nap folyamán lassan eláll az eső és a havazás. Legtovább délen fog esni, de megmaradó hóra itt sem kell számítani, legfeljebb a hegyekben maradhat meg hosszabb ideig a hó.

A keddi napon már gyengébb lesz a z szél, de továbbra is számítani kell erős széllökésekre, főként a Dunántúlon. A nappali csúcshőmérséklet +1 +5 C fok körül alakul, hajnalban már szinte mindenütt fagyni fog. Kedden még délen lehet kisebb havazás, havaseső, másutt már tartósabb napsütésre is van esély. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.