Havazás jön, néhol 10 cm is hullhat!

havazás

Szombaton egy melegfront ér el bennünket és havat is hoz, északnyugaton akár 10 cm is hullhat.

Míg pénteken még egy anticiklon okoz, száraz és derült időjárást, szombattól komoly változás várható időjárásunkban.

Északnyugat felől ugyanis egy melegfront éri el hazánkat és a délelőtti órákban az északnyugati országrészben havazás kezdődik. Napközben a havazás fokozatosan átterjed a Dunántúl jelentős részére, majd az esti órákban a középső országrészbe is.

A legtöbb hó az északnyugati megyékben várható, itt akár 10 cm meghaladó hó is hullhat, de a realitás az 5-15 cm elsősorban a Sopron-Győr térségében. Kelet és dél felé fokozatosan csökken a mennyiség, a középső országrészben már csak néhány centi hóra-hólepelre van esély, keleten pedig hó nélkül maradhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Sopron, Veszprém, Vas és Komárom-Esztergom megyékre citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható havazás miatt (5 cm meghaladó hó).

Míg nyugaton a havazás, keleten az extrém hideg jelenti a téli időjárást. Az északkeleti megyékben nagy területeken csökkenhet a hőmérséklet -15 C fok alá a szombat hajnali időszakra.

Vasárnap is marad a zömében felhős időjárás és kisebb havazás, hószállingózás továbbra is előfordulhat. Határozott melegedés kezdődik, vasárnap már többfelé fagypont felett alakulnak a nappali csúcshőmérsékletek.

A jövő héten pedig gyors ütemben emelkedik majd a hőmérséklet, a hét második felére, a délnyugati megyékben már +10 +15 C fokos hőmérséklet is lehet. Északkeleten tovább tart majd a hideg, és itt az enyhülés is mérsékeltebb marad.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Szinte hihetetlen, de ha ez lehetséges tovább csökken a hőmérséklet az előttünk álló napokban. Tovább […]

TELJES CIKK | január 18.

Sokfelé várható ónoseső, majd délutántól egyre többfelé havazás, helyenként 20 cm is több hó eshet. […]

TELJES CIKK | január 13.

Helyenként 20 cm meghaladó hó fog hullani, de lesz ahol sokáig az eső, vagy éppen […]

TELJES CIKK | január 11.