Havazás a hétvégén, esővel, havasesővel

Ahogy már korábbi cikkünkben írtuk nem csak lehűlés, hanem havazás is lehet a hétvégén. Friss számításaink szerint főként a déli és keleti megyék járhatnak jól és jönnek a kemény mínuszok is.

Az elkövetkező napokban folyamatosan csökken majd a levegő hőmérséklete. Már ma is volt olyan része az országnak, elsősorban a keleti, északi országrész, ahol csak kevéssel emelkedett 0 C fok fölé a hőmérséklet, míg délnyugaton helyenként még 5-7 C fokot is mértek. Sőt megjelentek az első hópelyhek is, a délelőtti órákban a Dunakanyarban is volt kisebb havazás, míg most az Északkeleti országrészben havazik váltakozó intenzitással.

Csütörtökön tovább csökken a levegő hőmérséklet, már csak 0 +5 C fok várható és északon és keleten már fagyni is fog. A napsütésben ezen a napon sem reménykedhetünk.

Pénteken aztán dél felől elér minket egy mediterrán ciklon és havat is hoz magával. A mostani modellfutások alapján főként a keleti és déli megyék kapnak majd a csapadékból, de mivel mediterrán ciklonról van szó, még sok minden változhat. Eleinte inkább eső, havaseső, majd egyre inkáb havazás várható. Az sem kizárt, hogy helyenként ónos eső hull majd. Mivel a hőmérséklet kevéssel 0 C fok felett alakul majd ezért a hó olvadni fog.


Kemény fagyok várhatóak hétfő hajnalban

Szombaton tovább tart a csapadék, ami péntek estétől egyre inkább havazásba vált majd át. A levegő hőmérséklete a nap folyamán akár csökkenhet is, és vasárnap éjszaka a derült, hóval fedett tájakon akár -5 -10 C fok is várható.

Hogy lesz-e megmaradó hó, és hol mennyi várható, azt a jelenlegi helyzetben még nem lehet előrejelezni, az viszont biztos, hogy a ciklon elvonultával kemény fagyokra lehet majd számítani.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.