Északon 25 cm hó is hullhat!

hófúvás

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat.

Az előrejelzéseknek megfelelően megérkezett az a csapadéktömb, amely az ország északi részén okoz havazást, a déli területeken inkább az eső a jellemző, de Szolnokról és Paks mellől is jeleztek hószállingózást.

A nap során további csapadékra kell készülni. Ez az ország jelentős részén eső lesz, de az északi határszélen, különösen Komárom-Esztergom megyek ÉK-i felében, valamint Pest, Nógrád, és Heves megye északi területein havaseső, havazás várható.

A halmazállapot-váltás sokfelé napközben is ingadozik majd így vegyesen többféle csapadékra számíthatunk a határterületeken, így Budapesten is.

Az esti, éjszakai óráktól az eső többfelé havasesőbe, esetleg ismét havazásba vált majd át, de ez is az ország északi felében lesz jellemző.

Csütörtök reggel a már említett területeken akár több centis hóréteg is kialakulhat, a magasabban fekvő helyeken pedig akár 20-25 cm friss hóréteg is hullhat. Legtöbb hó a Pilis, a Börzsöny magasabb csúcsain várható, itt 15-25 cm friss hóra van kilátás, de a Bakonyban, Cserhátban is lehet 5-15 cm hó. Síkvidéken a már említett területeken csütörtökön a maximális hóréteg vastagsága lepel-6 cm között várható.

Csütörtökön majd délutántól csökken a csapadékhajlam, majd eláll az eső/havazás.

Átmeneti szünet után szombaton újabb havazás várható, amely elsősorban az ország déli/keleti és középső területeit érintheti majd. A hó mennyiség egyelőre erősen bizonytalan, de ekkor már többfelé várható síkvidéki havazás.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.