Északkeleten már havazott, pénteken jön a hó, ónoseső

Északkeleten helyenként 6 cm friss hó hullott az éjszaka folyamán, sokfelé latyakosak az utak. Holnap délnyugaton lesz jelentős havazás.

Tegnap egy összeáramlás mentén szinte egész nap gyenge–közepes intenzitással esett az eső az északkeleti országrészben, ami a délutáni-esti órákban fokozatosan havazásba váltott át, mivel Ukrajna felől egyre hidegebb levegő szivárgott be az országba.
A havazás az éjszakai órákban is folytatódott és reggelre többfelé vékony hótakaró alakult ki. A hóréteg vastagsága lepel-6 cm között alakult. A hó a legtöbb helyen olvadt, így Miskolcon és Nyíregyházán is.

[google336]

 Az Útinform arra hívta fel a figyelmet, hogy csütörtök reggel még havazott keleten. Jászság, a Hortobágy, a Hajdúság és a Nyírség területén szerda este óta változó intenzitással havazik, Eger körzetében és a Mátrában hódara hull. Gyengén havazik az M3-as és az M35-ös autópálya mentén is.

A várakozások szerint ma még kisebb hószállingózás előfordulhat az északkeleti országrészben, ám jelentős csapadék már nem várható. A délutáni órákban a délnyugati országrészben alakulhat ki kisebb eső,esetleg havaseső, de egelőre itt sem kell jelentős csapadékra számítani.

Pénteken azonban, ahogy azt már többször jeleztük délnyugat felől egy mediterrán ciklon érkezik, és a déli megyékben jelentős havat hoz. A várható hómennyiség 10-20 cm között van a déli megyékben, ónoseső, hófúvás is várható. Az északi megyékben egyelőre csak kevés csapadékkal kel számolni. A nap folyamán jelentkezünk a részletekkel, a várható hóvastagsággal.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.