Egy nap tavasz, aztán havazás, akár 10 cm is hullhat!

hófúvás

Az ónos eső után egy nap tavaszban lesz részünk, de estétől már többfelé havazhat és visszatér a tél!

A tegnapi este ónos eső többfelé változtatta korcsolyapályává az utakat, ám ma meleg, szinte tavaszias időjárásban lesz részünk, néhol 6 C fok közelébe is emelkedhet a hőmérséklet és eleinte sok lesz a napsütés. Csak ÉK-en maradhat meg a köd és a pára, itt hűvös marad az idő.

A tavasz azonban csak egy napra szól. A délutáni órákban nyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet és estétől a Dunántúlon már ismét esőre kell számítani. Az este és az éjszaka folyamán az érkező hidegfront kelet felé halad. A középső országrészben havaseső, míg keleten havazás várható.

 Északkeleten 3-10 cm friss hóréteg alakulhat ki 

Nagyjából a Komárom-Békéscsaba vonaltól északkeletre várható havazás. Megmaradó hóra inkább a Salgótarján-Szolnok vonaltól északkeletre van esély. Itt vasárnapig néhol 5 cm meghaladó hó is hullhat. A hó olvadni fog, a magasabb részeken jobb eséllyel marad meg a hó, itt akár 10 cm hó is hullhat

Ónos esőre a mostani számítások szerint már nem kell számítani, legfeljebb jelentéktelen (0,1 mm alatti) mennyiségben, ám az olvadó hó továbbra is csúszóssá teheti az utakat, vigyázzunk tehát az utakon!

Vasárnap reggel keleten még többfelé havazhat, majd nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. A hidegfront nyomán ismét viharossá erősödik az északnyugati szél, a lehulló hó azonban szinte mindenütt olvadni fog, napközben 0, +4 C fok valószínű.

A jövő héten azonban fokozatosan csökken majd a hőmérséklet és nappal fagypont körüli hőmérsékletek várhatóak, míg hajnalban -10 -5 C fok körül hőmérsékletekre számíthatunk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.