Döbbenet! Havazik a Mátrában!

Hétfő reggel a Mátra több pontján is havazik. A hó egyelőre meg is marad a magasan fekvő részeken. Ma többfelé lehet még havazás az Északi Középhegységben.

A Kékestetői sícentrum webkameráján jól látszik, ahogy kisebb-nagyobb intenzitással esik a hó a Mátra csúcsán. A hó nem olvad, hanem egyelőre meg is marad az ország legmagasabb pontján. A Kékestetőn reggel -1 C fokot mértek.

Ma nem csak itt, de az Északi-középhegység más, magasan fekvő területein is számítani lehet hózáporokra.

Mindezt annak a sarkvidéki eredetű levegőnek köszönhetjük, ami vasárnap érte el az országot, és sokfelé okozott komoly károkat .

Ma, azaz hétfőn igen kellemetlen március elejét idéző időjárásban lesz részünk. Sok felhővel elszórtan esővel, záporral, a hegyekben hózáporral is. 8-12 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden már enyhébbnek ígérkezik az időjárás 13-18 C fokokat mérhetünk, de a reggel igen hideg lesz, és a szélcsendes derült tájakon talajmenti fagyra lehet számítani, a fagyzugokban pedig erőseb fagy is lehet.

Kékestető havazás

Így nézett ki a Kékestető novemberben. Akkor is itt havazott először.

Eleinte derült időnk lesz, de délután megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. Egy újabb hidegfront érkezik

A szerda is csapadékosnak ígérkezik. A nyugati területeken 10-15, míg keleten 15-21 C fokra számíthatunk. Sok lesz felettünk a felhő, és ismét sokfelé kell csapadékra számítani.

És egyelőre a folytatás is hasonlóan változékonynak, és hűvösnek ígérkezik, de újabb havazásra már a hegyekben sem kell számolni.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.