Délen újra havazás

havazásEgy most kiakuló mediterrán ciklon, ismét kiadós havazást hozhat a déli megyékbe. A jelenlegi előrejelzések szerint a péntek éjszaka még derült és ezért igen hideg lesz, sokfelé fordulhat elő -15 C fok, majd szombaton egy mediterrán ciklon felhőzete kezdi el beborítani az országot és délen a hétvégén ismét kiadós mennyiségű hó is hullhat, amelyet hófúvás is kísérhet. A friss hóréteg vastagsága egyelőre bizonytalan,  néhány centitől akár +10 cm hó is hullhat. A legnagyobb mennyiség DNY-on várható. A havazás a középső országrészt is elérheti, kisebb hószállingózás, havazás formájában, de az északi megyék nagy valószínűség szerint elkerülik a havazást.

Az egyes időjárási modellek között mé elég jelentős különbségek mutatkoznak, így a havazás mértéke és kiterjedése is eltérehet a fentebb vázolttól. A jövő hét közepén aztán újabb ciklon érheti el hazánkat akár ismét jelentős havazást hozva országszerte. Ám ez a nagy időtáv miatt még óvatosággal kezelendő.

A hétvégi havazás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is kiadta a figyelmeztető előrejelzést a hófúvás miatt.


Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.