Délen sokfelé havazik!

havazás Szentgotthárd

Szeged, Pécsett és a déli és keleti országrészben sokfelé esik a hó. Délutánig kitarthat a havazás, de azért jelentős hóra ne számítsunk.

Ahogy azt előre jeleztük az éjszaka folyamán megérkezett a déli országrészbe a havazás. Nagyjából az éjféli órákban kezdett el havazni a nyugati országrészben, először Sopron, Szentgotthárd (lásd nyitóképünkön, forrás: Metnet, kcs77 nevű észlelő)térségében, majd Pécsett is. Ez utóbbi városban jelenleg is szállingózik a hó, lepelnyi hó alakult ki a városban.

A csapadék súlypontja fokozatosan keletre helyeződött át, és a hajnali órákban már havazott Szegeden is, jelenleg pedig egészen Kecskemétig, sőt Hevesig felnyúlik a havazás. A hó jellemzően kis intenzitással esik, északabbra inkább csak hószállingózást jelentettek, délen van nagyobb közepes intenzitású havazás.

A hó a belterületeken olvad, nem marad meg, de a külső területeken lepelnyi hóréteg többfelé kialakult már síkvidéken is.
Napközben a havazás egyre inkább a Tiszántúlra tevődik át, itt akár az északabbi területeken is kialakulhat havazás. A havazás napközben egyre többfelé havasesőbe válthat át. A szél is megélénkül, sőt északkeleten erős széllökések lehetnek, itt egész télies időjárásra lehet számítani.

baranya havazás

Hangulatkép Baranyából

Az északi területeken ezidő alatt hosszabb-rövidebb napsütés is lehet. A derült égnek köszönhetően a Börzsöny és Cserhát fagyzugaiban -4 -7 C fokot is mértek hajnalban.

A hétvégén eleinte erősen, majd változóan felhős időjárásra számíthatunk, számottevő csapadék már nem valószínű, fokozatosan melegszik az időjárás, vasárnap, már 4-10 C fok körül alakulnak a nappali csúcshőmérsékletek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.