Az Alpokalján 16, Sopronban 3 cm hó hullott, kelet felé terjed a havazás! + VIDEÓ

Alpokalja

A Kőszegi hegységben 16 cm hó hullott már, de síkvidéken is havazik a nyugati megyékben. A havazás vonala lassan terjed kelet felé.

Ahogy jeleztük tegnapi előrejelzésünkben a nyugati megyékbe megérkezett a havazás. Jelenleg a Mosonmagyaróvár-Keszthely-Kanizsa vonaltól nyugatra havazik, míg ettől keletre esik az eső.

Ugyanakkor a Dunántúl magasabban fekvő helyein már több helyről jelentettek havazást. Havazik Dobogókőn, a Bakony több pontján és a Börzsönyben a Nagy-Hideg-hegyen is.

Az alábbi videót Ráduly László készítette a Kőszegi hegységben

A nap előrehaladtával a havazás vonala lassan halad majd keleti irányban, de nagyon bizonytalan, hogy a havazás meddig jut majd el. A Dunától keletre síkvidéken nem várható havazás. Megmaradó hóra pedig a Dunántúl keleti felében kicsi az esély, de itt látványhavazás lehetséges.

Keleten elsősorban a Márta, Bükk, és a többi hegységi területen számíthatunk havazásra. A Dunántúl magasabban fekvő területein 10-20 cm hó is hullhat. Az erős szél a nyugati megyékben hordhatja is a havat, kisebb hófúvásra is számítani lehet.

16 cm hó

Estig folytatódik a csapadékos időjárás, majd innentől kezdve már nyugaton gyengül a csapadék intenzitása. Keleten még vasárnap számítani lehet esőre, ÉK-en havasesőre, havazásra.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.