A hegyekben havazik, már 4 cm esett!

Az ország több, magasan fekvő pontján is havozott, és most is esik a hó. A Mátrában már 4 cm is mértek!

Ahogy azt jeleztük, igencsak lehűlt az időjárás, és rendkívül hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el az országot. Természetesen a magasban még hidegebb van, éppen ezért a magasabban fekvő helyeken az este folyamán az esőzés havazásba váltott át.

A hideg levegő északról érkezik és az északkeleti országrészben vannak a legmagasabb hegységeink is, így nem véletlen, hogy itt észlelték a havazást.

A Mátrában már 4 cm havat mértek és jelenleg is havazik, ami a Kékestetői sípálya webkameráin is jól látszik. Ilyen korán, ilyen összefüggő hótakaróra igen ritkán van példa!

Kékestető

De nem csak a Mátrában havazik. Havazást jelentettek a Bükk egyes pontjairól is, és az alacsonyabb Zempléni-hegység magasabban fekvő pontjairól is jeleztek havasesőt, néhol havazást.

Az ország más pontjain nem kell havazásra számítni, de igen hideg lesz 5-7 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet, a Dunántúlon lehet ennél pár fokkal melegebb. A csapadél napközben fokozatosan szűnik majd, keleten még délután is többfelé lehet eső, záporeső.

A holnap nap már számottevő csapadék nem várható, de erősen felhős időnk lesz, bár fokozatosan szakadozik majd a felhőtakaró. Jó hír az is, hogy napról-napra melegebb lesz majd, viszont hajnalban talajmenti fagyokra is számíthatunk.

Igazi felmelegedés egyelőre nem látszik, 10-15 C fok körül alakulnak majd hosszabb távon a nappali csúcshőmérséklet, ami az átlagosnál hűvösebb. Megmarad az időjárás változékony jellege is.

Az alábbi kép pedig Szlovákiában készült tegnap este.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.