Havazás kezdődik

Nyugat felől egy melegfront felhőzete éri el hazánkat és hatására egyre jobban beborul az ég, és havazás kezdődik.

A havazás a nyugati megyékben kezdődik 10 óra körül, és terjed majd nyugat felé. A fővárost a jelenlegi számítások szerint a késő délutáni-esti órákban ér el. Éjfélig a csapadék a Duna-Tisza közéig jut majd el. A csapadék nem ad jelentős mennyiségű havat 1-5 cm hóra kell számítani, legfeljebb az északnyugati megyékben hullhat ennél egy kevéssel több. A havazás, szintén a nyugati megyékben havasesőbe, ónosesőbe is válthat majd az esti órákban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mára a nyugati határszélre, míg holnapra a Dunántúl jelentős részére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki az ónos eső miatt.
A csapadékrendszer szerda hajnalban tovább terjed kelet felé és a szerdai nap során, elsősorban éjszaka és reggel még itt is számítani kell havazásra. A csapadék mennyisége itt sem lesz jelentős, kevesebbre kell számítani, mint nyugaton, legfeljebb néhány centiméter friss hó várható.
A későbbiekben is marad a változékony időjárás, további kisebb csapadékokkal, délen esővel, északon havazással.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.