Fűtés kalkulátor

[futesnagy]

Fűtés kalkulátor

Kíváncsi hogyan alakul napi fűtési kiadása az időjárás miatt? Fűtéskalkulárounkból képet kaphat, hogy az átlagonál többet, vagy kevesebbet kell-e fűtésre költenie, és hogy mennyi az adott napon a fűtésre fordított kiadásunk egy átlagos háztartásra vetítve. 

A fűtés kalkulátort az epulet-energetika.hu oldallal együttműködve, közösen fejlesztettük ki. Partnerünk szolgáltatta a műszaki adatokat, a számítási módszertant, míg az Esotanc.hu oldal anapi időjárás előrejelzési adatokat nyújtja, így napról-napra (olykor óráról-órára) frissül a fűtéskalkulátor.

A fűtés kalkulátoron három féle információ jelenik meg. Elsőként egy nyíl, amely azt mutatja, hogy az adott napon többet ( piros nyíl) vagy kevesebbet (zöld nyíl) kell költenünk a fűtésre. E mellett megjelenik egy százalékos érték is, amely konkrét százalékban adja meg, hogy az adott hónap átlagához képest mennyivel lesz több, vagy éppen kevesebb a fűtési kiadásunk. Végül utolsóként egy átlagos magyar családi ház becsült fűtési kiadásait is forintosítjuk az adott nap időjárásnak megfelelően.

Hogyan számol a fűtés kalkulátor?

A fűtéskalkulátor egy átlagos 100 nm-es családi házat vesz alapul. Figyelembe veszi a falakon, nyílászárokon, a padlón és a tetőn történő hőveszteséget, valamint napsugárzás esetén az ablakonokon át történő hőnyereséget is. A kalkulátor figyelmbe veszi átlagos értékeket alkalmazva a falak, nyílászárók hőátbocsátási tényezőjét, a belső szobahőmérsékletet (22 C), a szobák belmagasságát, de még az épületen belüli hőnyereséget is.

Milyen meteorológiai körülményeket vesz figyelembe a kalkulátor?

A fűtéskalkulátor alapvetően a külső hőmérséklete, a napsüéses órák számát és a szélsebességet veszi figyelembe a  fűtési költségek kiszámításakor. Ezek azok a tényezők, amelyek alapvetően befolyásolják fűtési kiadásainkat. A fenti időjárási adatokat előrejelzésünből nyerjük.

Szeretne Ön is ilyet a honlapjára?

Ingyenesen elvihető fűtés-kalkulátorunk segítségével Ön is napi frissítésű adatokkal láthatja el olvasót. Nincs más feladata, csupán az alábbi kódot kell oldalába beillesztenie, és a kalkulát automatikusan naponta frissülve  megjelenik weboldalán (Mérete:300 x 190 px). Véleményét, észrevételeit a kapcsolat@esotanc.hu oldalra várjuk

  <a href=”http://www.esotanc.hu/” target=”_blank” title=”Időjárás”><img src=”http://www.esotanc.hu/elviheto/szmog/idojaras_szmog.gif” border=”0″ alt=”Esőtánc.hu”></a>