Megújult időjárás előrejelzésünk!

A visszajelzések alapján megújítottuk főoldalunk időjárás előrejelzését. Települési szintű előrejelzés és 3 órás időfelbontású időjárás előrejelzés is nyújtunk már.

Sokan ötletet és visszajelzést kaptunk nyár végi felhívásunkra, hogy miként lehetne időjárás előrejelzésünket tovább javítani, hogy olvasóinknak minél hasznosabb formában jelezzük előre a várható időjárást. Ezúton is köszönjük a sok javaslatot és ötletet, és természetesen a továbbiakban is várjuk a javaslatokat!

Hogyan újult meg az előrejelzés?

A főoldalon tetején található előrejelzés, ezidáig az ország középső részének várható időjárását mutatta. Mostantól, amennyiben használjuk a felső településkeresőt, úgy ezt a keresését az oldal megjegyzi, és a jövőben mindig az adott településre vonatkozó 15 napos előrejelzést mutatja. most már. Így nem kell külön rákeresni a saját településünk előrejelzésére, így a főoldalon sokkal gyorsabban találjuk meg saját településünk előrejelzését. Természetesen ez azzal is jár, hogy aki csak a főoldalt nézte eddig, az pontosabb időjárás előrejelzést is kap a jövőben, ha egyszer beállítja saját települését.megújult időjárás előrejelzés

Részletes három órás előrejelzés

Ha a főoldalon a szöveges előrejelzés alá gördítünk, megtaláljuk új 3 órás felbontású időjárás előrejelzésünket, amely a mai és holnapi várható időjárást mutatja be részletesen. Az időjárási grafikonon, azt látjuk, milyen lesz a felhőzet vastagsága, azaz a borultság az adott időszakban, lesz-e csapadék a három órás időszak alatt és ha igen mennyi csapadék várható. Ezen túlmenően az adott három órás időszakban várható legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletet is megtudhatjuk.
Reményeink szerint ez a részletes előrejelzés igen hasznos lesz, hiszen pontosabban tervezhetővé válik napirendünk, tudni fogjuk, hogy esetleg délután várható-e eső, a délelőtti napsütés ellenére, vagy az adott napra előre jelzett eső, mikor is várható pontosan. De az is jól látszik majd, hogy egy-egy front felhőzete mikor is éri el a keresett várost. Nem csak az öltözködés, de a családi programok, a kertészkedés is pontosabban tervezhetővé válik reményeink szerint. Ráadásul a részletes előrejelzés szintén települési pontossággal készül, azaz, itt is érvényes, hogy kiválasztva a településkeresőn saját városunkat, a jövőben annak részletes előrejelzését látjuk majd.
Természetesen az ilyen időléptékű előrejelzés kisebb pontosságú, mint a napi előrejelzések, de reméljük jól használható lesz olvasóink számára. Ha hibát észlelsz kérjük jelezd, hogy tudjuk javítani, pontosítani előrejelzéseinket!

A fejlesztések ezzel nem álltak le, a jövőben újabb ötletekkel jelentkezünk, de szívesen fogadjuk a véleményeket, észrevételeket addig is, akár e-mailcímünkre a kapcsolat@esotanc.hu-ra, akár Facebook oldalunkra!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.