Sarkvidéki levegő érkezik a hétvégén!

erős szel

Élvezzük ki az utolsó meleg napot a hétvégén sarkvidéki eredetű hideg levegő érkezik, visszatérnek a fagyok is!

Ízelítőt kaptunk a késő tavaszi hőmérsékletekből az elmúlt napokban, a déli országrészben a 25 C fokot is megközelítette a nappali csúcshőmérséklet. Sajnos azonban ez az időjárás már nem tart ki sokáig.

Európa északi felében ugyanis egy anticiklon épül ki, és ennek keleti peremén hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a Kárpát-medencébe.

Ma, azaz pénteken még kellemes lesz a hőmérséklet, több helyen emelkedhet 20 C fok fölé a hőmérséklet, de már kissé hűvösebb lesz, mint a hét közepén. Alapvetően napos idő lesz, de lesznek párásabb területek, és északkeleten főként délután egy-egy zápor-zivatar is kialakulhat.

Az igazán jelentős változás azonban szombaton kezdődik. Változóan felhős lesz felettünk az ég és észak felől elkezdődik a hideg levegő beáramlása. Még nem lesz hideg az északi területeken 15, míg délen 17-18 C fok körül alakul majd a hőmérséklet, de már ez is 5-7 C fokos visszaesés a hét közepéhez képest.

Vasárnap aztán északon elszórtan, délen többfelé lehet csapadék, bár jelentős mennyiség nem várható. Majd felszakadozik a felhőzet, de az északi szél erős lesz. Országszerte már csak 8-12 C fokot várhatunk, ami az erős szél miatt még hidegebbnek érzik majd.

Hétfőn már sok lesz a napsütés, de igen hideg lesz az idő. A hajnali órákban ismét többfelé fagyhat,-4 +3 C fokos hőmérsékletekre kell számítani. Napközben bár kevés lesz felettünk a felhő, a hőmérséklet 10+13 C foknál nem emelkedik magasabbra.

A folytatásban lassú melegedés kezdődik, a jövő hét közepére ismét elérheti a hőmérséklet a 20 C fokot.

 

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.