Ónos eső hullt nyugaton, holnap is várható még

Ónos eső hullott Budapesten és a Dunántúl több pontján, helyenként nehezen járhatóak az utak. Ma is többfelé várható ónos eső.

Jelenleg a nyugati határszélt érte el egy jelentősebb csapadékmező , az észlelők szerint az Őrségben jelenleg is ónos eső esik.

Ahogy korábbi előrejelzésünkben jeleztük, tegnap este és ma hajnalban többfelé hullott ónos eső. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas és Zala megyére narancs, a Dunántúl többi részére citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható ónos eső miatt.
Vas és Zala megyében akár tartós ónoseső is várható, míg a Dunántúl más megyéiben inkább csak időszakosan és kevesebb helyen fordulhat elő ónoseső.

Az Útinform péntek reggeli fél hatos összesítése alapján a Dunakanyarban, Vác, Monor, Székesfehérvár és Szekszárd körzetében változó intenzitású ónos eső esik, de az éjszakai és hajnali órákban a Dunántúl több térségében is, így Kápolnásnyék és Tamási körzetében, valamint az M1-es autópálya bicskei és az M5-ös Újhartyán és Budapest közötti szakaszán a is észleltek ónos eső jellegű csapadékot.

Szombaton is elsősorban a Dunántúl nyugati felé fordulhat elő havaseső, ónoseső, kisebb havazás. Ma és szombaton is erős lesz a DK-i szél, ezért a délkeleti megyékben, Csongrád és Békés megyékben kisebb hófúvások is kialakulhatnak. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.