Még ennél is hidegebb lesz

kemény hideg

Szinte hihetetlen, de ha ez lehetséges tovább csökken a hőmérséklet az előttünk álló napokban.

Tovább folytatódik az extrém hideg időjárás, sőt még a mostaninál is hidegebb éjszakákra számíthatunk. A Kárpát-medence egyre inkább egy anticiklon befolyása alá kerül. Ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb lesz felettünk a felhő, ami kedvez a kisugárzásnak, és emiatt erősödik az éjszakai lehűlés.

Emiatt egészen a hétvégéig napról napra hidegebbek lesznek az éjszakák, a vastag hóval borított területeken -15 -20 C fokot is mérhetünk, de a szélvédett, havas völgyekben akár -25 C fokig is hűlhet a levegő hőmérséklete. A leghidegebb éjszakákra az Alföld északi területein és az Északi-középhegységben számíthatunk.

Némileg enyhébb lesz az éjszaka az ország más területein ott „csak -10  -15 C fokig hűl majd le a levegő éjszakánként.

Napközben is marad a fagypont alatti hőmérséklet, a napos, és kevésbé havas tájakon 0 C -4 fok körül alakul a hőmérséklet, de a havas, esetleg párásabb területeken – 6 -10 C fok is lehet napközben.

Szombattól kezdve aztán a magasban egyre melegebb levegő áramlik majd fölénk, de ebből keveset érzünk majd meg, mert a talajközeli rétegekben nem keveredik át a levegő, itt marad a hideg időjárás.

Egyre gyakoribb lesz viszont a köd és a rétegfelhőzet, és egyre kevesebb a napsütés. emiatt a nappali és éjszakai hőmérsékletek is egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Az éjszakai fagyok némileg enyhülnek, de napközben is kemény fagyok lesznek, ráadásul a levegő minősége is romlani fog.

Egyelőre nem látszik mikor fog érdemben enyhülni a hideg.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Érkezik a nyár első hőhulláma, ami azonnal igen keménynek ígérkezik. Nemcsak meleg lesz, de tartós […]

TELJES CIKK | június 20.

Narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat. Heves zivatarok, felhőszakadás, jégeső is lehet! Délnyugati […]

TELJES CIKK | június 6.

Mai világunk a profitról szól, egy hazai bank mégis úgy döntött, hogy lemond nyereségének 10 […]

TELJES CIKK | május 24.