Különlegesen erős hidegbetörés közeleg!

hidegbetörés

Hétfőtől változékonyabbra fordul az időjárásunk, ónoseső, fagyott eső, havazás is lesz, majd erős hidegbetörés érkezik!

Mozgalmas lesz a jövő hét időjárása, és már havazásban is lesz részünk, de igazán sok hóra senki ne számítson, lesz ellenben fogcsikorgató hideg.

Hétfőn eleinte kevés lesz felettünk a felhő, a déli megyékben kisüthet a nap, és enyhe időnk lesz, akár +5 C fokot is meghaladhatja itt a hőmérséklet, másutt még marad a kemény hideg. Estétől a változás jeleként már elkezd beborulni az ég.

Kedden borult ég mellett többfelé várható csapadék. Ez a déli megyékben eleinte ónoseső, havaseső, fagyott eső is lehet, de észak felől elkezdődik a hideg levegő beáramlása, és a csapadék fokozatosan havazásba vált át. az északi megyékben már kezdetektől havazás várható.

Sok csapadékra azonban ne készüljünk. Az északi megyékben csak kevés helyen várható havazás, dél felé növekszik a csapadék valószínűsége.

Napközben az északnyugati szél fokozatosan megerősödik, és ez a hőérzetünket jelentősen rontja majd. Napközben -1 +3 C fok várható.

Szerdán eleinte napos idő lesz, majd ismét megnövekszik a felhőzet, de csak futó hózáporokra számíthatunk, nagyobb eséllyel az északi megyékben. A szél tovább erősödik, már viharos lökések is lehetnek, ami a fagypont körül hőmérséklet mellet nagyon hidegnek érzünk majd.

Csütörtökön újabb, az eddigieknél még hidegebb, sarkvidéki eredetű levegő árasztja el a Kárpát-medencét. A hideg levegő beáramlását hózáporok kísérhetik, erős, néhol viharos erejű szél mellett.

Péntek hajnalban már -15 C fokot is elérheti néhol a minimum-hőmérséklet. Nagyon hideg időnk lesz. Lokálisan ahol kialakul hótakaró, és a fagyzugokban még ennél is hidegebbet mérhetünk.

hidegbetores

Európa hőmérséklete 1500 méter magasban most

 

 

 

gfsopeu00_135_2

Európa a hidegbetörést követően. Jól látszik, hogy a Kárpát-medencét elöntötte a hideg

A hétvégétől enyhülés körvonalazódik, és talán csapadékosabbra is fordulhat az időjárás, de a hidegbetörést követő időszak időjárása még erősen bizonytalan.

A jövő hét közepétől tehát még a mostaninál is hidegebb lesz az időjárás. Bár Celsius fokban nem lesz sokkal hidegebb, de az erős szél miatt nagyon hidegnek érezzük majd a levegőt!

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.