Hózáporok és -20 C fok: újra támad a tél!

kemény télies időjárás

A Tiszántúlon 5-10 cm hó hullott. Kisebb hózáporok még lehetnek, és jönnek a kemény fagyok.

Vasárnap a beáramló hideg levegő hatására, erős, helyenként viharos széllökésekre készülhetünk. Akár 70 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak, emiatt igen hidegnek érezzük majd a kinti hőmérsékletet. Az esti órákban hózáporok érkeznek észak felől, és a Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon ismét eshet néhány centi friss hó. Nagy havazásra nincs esély, de lokálisan több centi hó is hullhat.

 Kemény fagyos napok jönnek, jelentős havazás nélkül 

Hétfőn továbbra is erős széllökésekre kell készülni. A hajnali órákban -7 -2 C fokra készülhetünk. A hóval fedett, szélcsendes tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben eleinte keleten lesz több felhő, majd délután ismét nyugaton növekszik meg a felhőzet és kisebb hózáporok ismét előfordulhatnak a Dunántúlon. Napközben +1 +4 C fokra számíthatunk.

Kedden kevés lesz a felhő, továbbra is marad az erős szél, és tovább csökkennek a hőmérsékletek. A hajnali értékekben nagyok lesznek a különbségek. Az északkeleti havas tájakon a hét közepén akár -15 -20 C fok is előfordulhat, míg a hómentes, szelesebb területeken -5 C, -10 C fok lesz a minimumérték. Napközben is egyre inkább a fagypont alatti hőmérséklet lesz az általános. A hétvégére némi felmelegedés, és csapadék van kilátásban, egyelőre még sok bizonytalansággal.

Igazi télies időjárásban lesz tehát részünk, egyelőre jelentősebb havazás nélkül.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.