Hózáporok és -20 C fok: újra támad a tél!

kemény télies időjárás

A Tiszántúlon 5-10 cm hó hullott. Kisebb hózáporok még lehetnek, és jönnek a kemény fagyok.

Vasárnap a beáramló hideg levegő hatására, erős, helyenként viharos széllökésekre készülhetünk. Akár 70 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak, emiatt igen hidegnek érezzük majd a kinti hőmérsékletet. Az esti órákban hózáporok érkeznek észak felől, és a Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon ismét eshet néhány centi friss hó. Nagy havazásra nincs esély, de lokálisan több centi hó is hullhat.

 Kemény fagyos napok jönnek, jelentős havazás nélkül 

Hétfőn továbbra is erős széllökésekre kell készülni. A hajnali órákban -7 -2 C fokra készülhetünk. A hóval fedett, szélcsendes tájakon ennél hidegebb is lehet. Napközben eleinte keleten lesz több felhő, majd délután ismét nyugaton növekszik meg a felhőzet és kisebb hózáporok ismét előfordulhatnak a Dunántúlon. Napközben +1 +4 C fokra számíthatunk.

Kedden kevés lesz a felhő, továbbra is marad az erős szél, és tovább csökkennek a hőmérsékletek. A hajnali értékekben nagyok lesznek a különbségek. Az északkeleti havas tájakon a hét közepén akár -15 -20 C fok is előfordulhat, míg a hómentes, szelesebb területeken -5 C, -10 C fok lesz a minimumérték. Napközben is egyre inkább a fagypont alatti hőmérséklet lesz az általános. A hétvégére némi felmelegedés, és csapadék van kilátásban, egyelőre még sok bizonytalansággal.

Igazi télies időjárásban lesz tehát részünk, egyelőre jelentősebb havazás nélkül.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.