Holnaptól jön az ónoseső

A szerdai havazás után sem lesz könnyebb közlekedni csütörtöktől jön az ónoseső.

A magasban egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence felé, ezért a havazást egyre inkább eső, ónoseső, havaseső váltja majd fel. Szerdán az éjszakai órákban fokozatosan északkelet felé halad majd az a csapadékmező, amely a havazást okozta, délnyugaton helyenként felszakadozik majd a felhőzet és a derült ég, valamint a hófödte felszínnek köszönhetően ismét igen erős lesz a lehűlés ezeken a tájakon, akár -10 C fok alá is csökkenhet majd a hőmérséklet.

Csütörtökön aztán újabb csapadékmező ér majd el bennünket és elsősorban a nyugati megyékben kell csapadékra számítani. Jelentős mennyiség nem várható, ám a havazást a melegedés miatt egyre inkább havaseső, ónoseső válthatja majd fel.

Ónos esőre, a jelenlegi modellfutások alapján elsősorban a nyugati, délnyugati megyékben kell számítani, tehát Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Tolna és Baranya megyékben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezekre a megyékre citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a várható ónoseső miatt.
Az ország keleti és elsősorban délkeleti felében csapadék nem várható, sőt itt a nap is kibukkanhat majd. Napközben -2 +3 , hajnalban -12 -4 C fok várható.
Pénteken is marad a túlnyomórészt borult időjárás, keleten bukkanhat majd elő ismét a nap, nyugaton pedig ismét lehet kisebb eső, ónoseső, havaseső.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.