Hidegfronttal érkezik a Mikulás

Ma még keleten marad a ködös időjárás, de Mikulás napján erős hidegfront érkezik, hózáporokkal.

Szerdán még marad a párás, borús időjárás, keleten, míg nyugaton tartós napsütés várható. Továbbra is marad a szmogos időjárás a keleti országrészben. Napközben 0 +6 C fok várható.

Csütörtökön a délutáni óráktól kezdve a magasban erős lehűlés kezdődik, hatására talajközelbenis megélénkül a szél, és csökken a párásság, javula levegő minősége is. Napközben +1+5, hajnalban -5-1 C fok várható.

Pénteken, Mikulás napján egy ciklon melegfrontja ér el bennünket, hatására átmenetileg megnövekszik a felhőzet, elszórtan hózáporok várhatóak, délen eső is lehet. Napközben +1 +6 C fok várható, hajnalban -4 +2 várható. Tovább erősödik az ÉNY-i szél.

Szombaton aztán a ciklon hidegfrontja is elér minket erőssé, időnként viharossá erősödik a szél. Az erős szél miatt nagyon hidegnek érezzük majd a levegőt. Napközben csak 0 +3 C fok várható, változó felhőzet mellett elszórtan hózáporok is előfordulhatnak.

Vasárnap továbbra is erős szél és változó felhőzet várható, országszerte napközben is fagypont körül alakul majd a hőmérséklet, a szél csendesedésével éjszakánként kemény fagyok várhatóak.[google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.