Farkasordító hideg: -24,5 C

farkasordító hideg

Országszerte nagyon kemény fagyokra ébredtünk. Megközelítettük a -25 C fokos álomhatárt.

A tegnapi naphoz képest lényegesen csökkentek a hajnalban mért minimum hőmérsékletek. Az Alföldön volt a legenyhébb az időjárás, itt csak -10, -12C fok körül alakultak a minimumértékek. Ennél hidegebb volt Szabolcsban -12, -14 C fokkal.

A Dunántúl jelentős részen -12 ,-16 C fokot értek. Az Északi középhegység területén, a fagyzugokban már megjelent a -19 C fok is. Sőt itt mérték a leghidegebbet, a Bükk fennsík töbörjében nem hivatalosan -24,5 C fokot regisztráltak.

A hóval fedett déli országrészben is nagyon hideg volt -12, -20 C fok volt a minumum hőmérséklet. A Veszprém megyei Bándon az időkép észlelője -22 C fokot mért.

Holnap hajnalban, az újév első napján is hasonló hidegekre számíthatunk, de az ország északi területén már lehet felhőzet, így itt enyhülhetnek a mínuszok, csak -7 -10 C fokra számíthatunk. A leghidegebb a délnyugati országrészben lesz, it ismét lehetnek -20 C fok alatti minimum hőmérsékletek. Szilveszter éjszakáján fokozottan figyeljünk embertársainkra, mert a hideg rendkívül veszélyes lehet!

A hétvégéig nem várható csapadék, de több lesz a felhő és enyhülés kezdődik. Péntek estétől ismét csapadékosabbra fordul időjárásunk.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.