Még tovább erősödik a hideg, riasztást adtak ki

havazásSzerda estétől még hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe, az eddigieknél is hidegebbre kell felkészülni! Az Országos Meteorológia Szolgálat riasztást adott ki hat megyére ( Szabolcs, Borsod, Nógrád, Heves, Hajdú és Szolnok). A figyelmeztető előrejelzés szerint a legészakibb megyékben akár -20 C fok alá is süllyedhet a hőmérő higanyszála, amit erős 45-60 km/h széllökések is kísérhetnek, emiatt a hidegérzet is erősebb lesz. Szolnok, Hajdú, és Heves megyében -15 C fok alá süllyedhet a hajnali hőmérésklet és itt is előfordulhatnak 40-50 km/h széllökések. 

Az eddigi elviselhetőbb napközbeni hőmérsékletek is tovább süllyednek, nem lesz ritka a -5 -10 C fok alatti nappali hőmérséklet, ami a borult és és az erős széllökések miatt nehezen lesz elviselhető. A hétvégi havazást a későbbiekben sem követi enyhülés, sőt a nagy hófelületek miatt akár -25 C fok is előfordulhat. Reisz András meteorológus szerint.  

A meteorológus közlése szerint péntek estétől vasárnap éjfélig várható az országban havazás. A jelenlegi előrejelzések szerint az Alföldön akár 20-40 centiméter hó is eshet, a fővárosban 10-20, a Dunántúlon 5-10 centiméter vastagságú hótakaróra lehet számítani. ez az előrejelzés nagyon jó egyezést mutat honlapunk reggel közölt hótérképével.

Ráadásul a modellek egy újabb mediterán ciklon esélyét vetítik előre, amely szerda táján érhetne el, a jelenlegi előrejelzések szerint az ország déli felét és itt újabb havazásokat okozhatna.

Forrás: OMSZ/hvg.hu

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.