Drasztikus lehűlés jön

Szerdán még megdőlt a melegrekord, pénteken azonban drasztikus lehűlés jön, beköszönt a tél.

Szerdán megdőlt a budapesti melegrekord, 15,6 C fokot mértek, de az országban volt ahol 17 C fokot is mértek. Ma is tavaszias lesz még az időjárás, de holnap már egészen más időjárás vár ránk, nagyon erős lehűlés érkezik, 15 C fokkal esnek vissza a nappali csúcshőmérsékletek.

Észak felől ugyanis több hullámban igen hideg levegő éri el a Kárpát-medencét. Csütörtök estétől beborul az ég és többfelé fordulhat elő záporeső, a zivatar sem kizárt.
Pénteken aztán az eddigi déli szél északi irányba fordul és egyre hidegebb levegőt szállít az országba. Míg csütörtökön akár 17 C fok is lehet, addig pénteken már csak 9 C fok várható, és napról-napra tovább csökken majd a hőmérséklet. A hétvégén túlnyomórészt borult időnk lesz kisebb esőkkel, a hegyekben hózáporokkal, de nagy mennyiségű eső nem várható. Vasárnap este egy mediterrán ciklon érheti el hazánkat, de a csapadék mennyisége még bizonytalan.
A jövő héten már a nappali csúcshőmérséklet sehol sem emelkedik 5 C fok fölé és hajnalban is erős fagyokra kell számítani.
A térképen jól látszik, hogy igen hideg levegő halmozódott fel északon, amely hamarosan eléri a Kárpát-medencét is.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.