Borús, esős, majd hétfőtől erős lehűlés

Csak néhány napig tartott a szép kora tavaszi időjárás. A hétvégéig borús, majd esős idő jön, hétfőn erős lehüléssel. Akár havazhat is.

Csak néhány napig tartott a kellemes és napos kora tavaszi időjárás. A mai naptól túlnyomórészt borult időben lesz részünk, de a hőmérséklet nem esik vissza. Marad a kellemes 10-17 C fok körüli hőmérséklet egészen vasárnapig.

Az időjárás azonban egyre csapadékosabbra fordul, és eleinte inkább csak kisebb esők, záporok várhatóak, szombaton azonban akár jelentősebb is eső is hullhat. A hőmérséklet kellemes marad, hajnalban, pedig a felhőzetnek köszönhetően megszűnnek a hajnali fagyok, enyhék lesznek a reggelek is.

Hétfőn, aztán a jelenlegi előrejelzések szerint egy markáns hidegfront éri el hazánkat, és nagyon erős lehűlésre kell számítani. Míg a héten napközben akár 17 C fok is lehet, addig a jövő hét elején lesznek helyek ahol alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet és visszatérnek a hajnali fagyok is.

Bár a lehülés nem jár jelentős csapadékkal a mostani számítások szerint, ám a csapadék egy része helyenként már havasesőben hullhat le, sőt a hegyvidéki területeken, kisebb havazás, hózápor is várható. A lehűlés hossza egyelőre bizonytalan, a mostani számítások szerint azonban a ajövő hét közepéig biztos marad a hideg télutó. [google336]

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.