-15 és -25 hét napig ilyen hőmérsékletekre készüljünk!

hidegbetörés

A mai éjszaka tetőzik a hideg, többfelé lehetnek -20 C fok alatti hőmérsékletek. A hideg időjárás csak lassan enyhül.

Mélyponton a hideg

A mai éjszakán már elérhetjük a hidegbetörés egyik csúcsát. Holnap hajnalra virradóra az Északi-Középhegység szélvédett fagyzugaiban többfelé lehet -20 C foknál hidegebb, akár -24 C fokot is mérhetünk. A leghidegebb Északkeleten lesz, amit az Alföld követ. A legenyhébb a Dunántúlon lesz az éjszaka, itt „csak” -10 és -16 C fokig hűlhet a levegő hőmérséklete.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az Extrém hideg miatt Borsod, Nógrád, Heves, és Szabolcs megyékre narancssárga, míg az Alföld többi részére citromsárga figyelmeztetést adott ki. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken -20 illetve -15 C fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Holnapra hasonló figyelmeztetés van érvényben, de akkor már a Hajdúságban is narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben.

Holnap napközben zömében napos időnk lesz, havazásra már nem kell számítani. A nappali csúcshőmérséklet keleten -9 -12, míg nyugaton -6 -9 C fok körül alakul majd.

Vasárnap hajnalra virradóra már -25 C fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, de országszerte -15 C fokos fagyokra van esély. Vasárnap napközben már kissé enyhül az idő, csak -9 -2 C fokig lesz napközben.

Nagyon lassú “enyhülés”, tartós hideggel

Hétfőtől napról napra egy-egy C fokkal enyhül majd a hideg, de ez nem jelent meleg időt. Éjszaka -10- 20, napközben -1 -7 C fok körüli értékekkel számolhatunk, tehát marad a kemény hideg időjárás.

Jelentős csapadékra továbbra sincs kilátás, de a jövő héten kisebb havazásokra már van esély, egyelőre még számottevő bizonytalanság mellett.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.