Vasárnap is esni fog, egyre több a kár is

heves esőzések

Néhány helyen már 100 mm csapadék hullott és vasárnap estig folytatódik a csapadékos időjárás.

Országszerte rengeteg eső esett, de a déli és keleti megyék vezetnek csapadék terén. Dk-en néhol 70 mm csapadék hullott és Tolna megyében is mértek 70 mm-es csapadékadatot. Az ország többi részén is jellemezően 20-40 mm csapadék hullott idáig, csak a nyugati határszélen volt ezidáig kevesebb csapadék.

A rengeteg csapadék már károkat is okozott a felázott talaj és az erős szél miatt egyre több helyről jelentenek fakidőlést.

Vasárnap este északon és nyugaton várható további csapadék, majd az éjszakai órákban ÉK felől újabb intenzív csapadéktömb érkezik, amely elsősorban az ország északi felében okoz újabb jelentős csapadékot. Legtöbb eső ezúttal ÉK-en 30-40 mm, és a főváros térségében várható (20-30mm)

Vasárnap napközben a mostani számítások szerint inkább a nyugati területeken várható, már kevésbé intenzív csapadék, ekkor már jelentős mennyiség nem várható. A szél ereje némileg mérséklődik már vasárnapra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom, Pest, Nógrád, Heves és Hajdú-Bihar megyére citromsárga, Szabolcs és Borsod megyékre narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű csapadék miatt.

Ismét esők

Vasárnap tehát országszerte marad a borongós időjárás 16-23 C fok körüli csúcsértékekre számíthatunk, de az időjárás jellege őszies lesz.

Hétfőre már csökken a felhőzet és tartósabban kisüt a nap, de gomolyfelhők tarkítják majd az eget. 24-28 C fokra számíthatunk. A jövő héten már jelentős csapadék nem várható és napról-napra lassan emelkedik majd a hőmérséklet is.

A mostani és hét közepi csapadékos időjárás miatt több folyónk is áradni kezdett. A Duna első fok körül várható, a Kraszna, a Körös és más kisebb vízfolyásokon is jelentős árhullám indul el.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.