Újra rengeteg eső jön!

mediterrán ciklon

Egy mediterrán ciklon érkezik, hatására ismét nagy mennyiségű csapadék várható, főként a Dunántúlon.

Kedd délután délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat és hatására egyre többfelé ered el az eső. Eleinte, csak az ország délnyugati felében, majd délután a Dunántúl többi részén is. A csapadék estére érhet el a Duna vonaláig.

Eközben keleten bár zömében felhő lesz az ég, csapadékra nem kell számítani, kisebb szitálás lehet csak. Napközben 9-15 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Az éjszaka folyamán a csapadékmező lassan kelet felé helyeződik. A mediterrán ciklon bár nedves, de enyhébb levegőt hoz a Kárpát-medencébe, ezért emelkedik a nappali felmelegedés mértéke. Szerdán már 10-17 C fokokat mérhetünk.

Újra jelentős csapadékra van kilátás, főként az ország nyugati felében várható ismét kiadós mennyiség . A mostani számítások szerint az elkövetkező napokban nyugaton 20-40, de a délnyugati országrészben akár 30-70 mm is hullhat.


Forrás: Országos Vízjelző Szolgálat

Keleten a mostani számítások szerin 10-20 mm csapadék várható. Legkevesebb az ország északkeleti felében. A szél is megélénkül. Nyugaton északi, keleten déli, délkeleti szél várható.

Csütörtökön a Dunántúlon még további esőkre számíthatunk, a Tiszántúlon már nem várható csapadék, és a felhőzet is felszakadozhat. Kétarcú lesz az időjárás, míg a Dunántúlon lesz, ahol csak 10 C fok lesz, addig a Tiszántúlon helyenként 20 C fokot is mérhetünk.

Pénteken is további csapadékra számíthatunk, már a középső és keleti országrészben is. Szombattól már csökken a csapadékhajlam kelete eshet legtovább, nyugat felől szakadozik majd a felhőzet. Vasárnap már csak elszórtan fordulhat elő kisebb eső.

Újabb esők jönnek tehát, a napot sem fogjuk látni. A jövő hét egyelőre igen bizonytalan.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.