Rengeteg eső érkezik – Vörös figyelmeztetés!

heves esőzések

Vörös figyelmeztetést adott ki az OMSZ a rengeteg csapadék miatt. Országszerte kiadós esőben lesz részünk!

A mai napon véget ér az indián nyár, az egész országban. Egy az ország felett hullámot vető hidegfront hoz kiadós csapadékot Vasárnap és a hétfői napon. Helyenként területi átlagban 50 mm csapadék is hullhat.

A déli órákban lépte át a nyugati határszélt az a csapadékmező, ami az előttünk álló 48 órában igen kiadós csapadékot hoz majd.

Nagyjából a késő délutáni órákban érheti el a csapadékmező a fővárost, keleten inkább csak az éjszaka során várható majd csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Dunántúl jelentős részére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható csapadék miatt, ez alól csak Győr és Vas megyék jelentenek kivétel, itt nincs érvényben figyelmeztetés, míg Pest és Komárom megyékben citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a mai napon helyenként 20 illetve 10 mm meghaladó csapadék hullhat.

Ezzel egy időben az északi szél is fokozatosan megerősödik.

Hétfőn aztán a keleti országrészben is megérkezik a csapadékmező, ott is kiadós eső várható. A Délkeleti, és az északnyugati megyék kivételével mindenütt narancssárga figyelmeztetés van kiadva, sőt Pest és Fejér megyékre vörös figyelmeztetés él a hétfői napra.

Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló két napban az ország északi-középső területein 40-50-60 mm csapadék várható nagy területeken.

De az ország többi részén is szinte mindenütt20-30 mm csapadékra számíthatunk. Hétfőn a szél megerősödik és viharos lökésekre is számítani kell a Dunántúlon, akár 70 km/órás széllökések is lehetnek.

Nagyon kellemetlen időjárás áll tehát előttünk. Hétfőn napközben 9-13 C fokra számíthatunk legfeljebb.

Keddtől már szárazabbá válik az időjárás, és a nap is újra előbukkan majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.