Hó után rengeteg eső jön a hétvégén

olvado hó

Komoly enyhülés jön, de rengeteg csapadékot is hoz magával. több napos eső vár ránk.

Félhavi csapadék

Szombattól csapadékosra fordul időjárásunk, és a csapadék egészen keddig kitart majd. A mostani számítások szerint 20-35 mm csapadék is érkezhet.

Szombaton napközben megvastagszik a felhőzet, de napközben még csak gyenge intenzitású csapadékra számíthatunk. Az északkeleti országrészben eleinte még havazás, havaseső, majd ónoseső is hullhat.

Estétől azonban megérkezik annak a mediterrán ciklonnak az intenzívebb csapadékzónája, amely majd a kiterjedt esőzéseket hozza, így késő délutántól egyre többfelé ered el az eső. Országos esőre számíthatunk, és már ekkor lehullhat 10-20 mm csapadék.

Felmelegedés kezdődik

A ciklonnal együtt melegebb levegő is érkezik a Kárpát-medencébe, így vasárnap hajnalban már megszűnnek a hajnali fagyok.

Vasárnap délelőtt még lehet csapadék nyugaton, majd a esőzés fokozatosan a keleti országrészbe szorul vissza. A csapadékszünet azonban a Dunántúlon is csak átmeneti lesz majd, mert vasárnap este újabb esők érkeznek. Napközben +3 +7 C fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt eláll az eső, és átmeneti csapadékszünet ígérkezik, de csak délutánig. Ekkor újabb csapadékmező ér el bennünket és ismét kiadós esőzésre számíthatunk az esti, éjszakai órákban. Enyhe lesz az idő +3 +8 C fokra számíthatunk.

Visszalopakodik a tél

Kedden eleinte még lehet eső, majd fokozatosan megszűnik a csapadéktevékenység. A magasban elkezdődik a hidegebb levegő beáramlása, és északkeleten az esőt, már havaseső is válthatja ekkor.

Keddtől fokozatosan hűl majd a levegő és visszatérnek a hajnali mínuszok, már számottevő csapadék nélkül. A jövő hét második felében jó esély van rá, hogy fokozatosan visszatér a tél, de egyelőre még vannak bizonytalanságok a folytatásban.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.