Pocsék hetünk lesz, rengeteg esővel!

szupercella

Egész héten ismétlődő esőkre kell számítanunk, rengeteg csapadékkal, és ráadásul hideg is lesz.

Ismét mozgalmassá válik időjárásunk és csak a hétfői nap ígérkezik száraznak.

Ezekben az órákban formálódik ki, Észak-Olaszország felett az a ciklon, ami az elkövetkező napok csapadékos időjárásáért fog felelni.

Hétfőn még túlnyomórészt napos időjárás várható, bár időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható. 17-22 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Az esti óráktól kezdve azonban nyugat felől már ismét vastagabb felhők érkeznek a változás jeleként.

Kedd reggel aztán már többfelé ébredhetünk esős időre, főként a Dunántúlon és annak is inkább a nyugati felében várható eső, már a reggeli órákban. Napközben aztán lassan kelet felé halad majd a csapadéktömb és vele együtt a felhőzet is, de estig nagyjából a Tisza vonaláig jut csak el a csapadék.

Kétarcú lesz a hőmérséklet is, nyugaton csak 13-25 C fokra számíthatunk, míg a Tiszántúlon 20-25 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. A Dunántúlon jelentős csapadék hullhat, annak nyugati felében akár 30-50 mm is hullhat szerda délig.

komoly esőzések országszerte

Szerdán is marad a jórészt borult idő, keleten süthet ki tartósabban a nap, de továbbra is várható eső, zápor, de már kevesebb helyen, és inkább csak a Dunántúlon. 13-20 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön aztán ismét többfelé várható eső, zápor, ismét egy csapadékos napra van kilátás, de most a több eső keleten várható, itt is jelentős csapadék hullhat. Nyugaton közben erős lesz a szél 14-17 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken már inkább csak az ország északkeleti harmadában várható tartósabb eső. 13-18 C fokra számíthatunk.

A hétvége komoly bizonytalanságok mellett újabb csapadékot tartogathat.

Igazi borongós, őszies időnk lesz tehát, sok esővel. Országos átlagban 20-60 mm csapadék is hullhat az előttünk álló héten, de lokálisan ennél több eső is lehullhat.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Csodálatos őszi időjárásunk van, de ez hamarosan megváltozhat. Az Európa partjait elérő hurrikán új időjárást […]

TELJES CIKK | október 16.

A héten egyre csökken a csapadékhajlam, és napról-napra egyre több lesz a napsütés is! Jó […]

TELJES CIKK | szeptember 25.

Hogyan hat a fronthatás a fogainkra?  A frontérzékenység minden ember esetében más és más formában […]

TELJES CIKK | szeptember 23.