Pocsék hetünk lesz, rengeteg esővel!

szupercella

Egész héten ismétlődő esőkre kell számítanunk, rengeteg csapadékkal, és ráadásul hideg is lesz.

Ismét mozgalmassá válik időjárásunk és csak a hétfői nap ígérkezik száraznak.

Ezekben az órákban formálódik ki, Észak-Olaszország felett az a ciklon, ami az elkövetkező napok csapadékos időjárásáért fog felelni.

Hétfőn még túlnyomórészt napos időjárás várható, bár időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható. 17-22 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Az esti óráktól kezdve azonban nyugat felől már ismét vastagabb felhők érkeznek a változás jeleként.

Kedd reggel aztán már többfelé ébredhetünk esős időre, főként a Dunántúlon és annak is inkább a nyugati felében várható eső, már a reggeli órákban. Napközben aztán lassan kelet felé halad majd a csapadéktömb és vele együtt a felhőzet is, de estig nagyjából a Tisza vonaláig jut csak el a csapadék.

Kétarcú lesz a hőmérséklet is, nyugaton csak 13-25 C fokra számíthatunk, míg a Tiszántúlon 20-25 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. A Dunántúlon jelentős csapadék hullhat, annak nyugati felében akár 30-50 mm is hullhat szerda délig.

komoly esőzések országszerte

Szerdán is marad a jórészt borult idő, keleten süthet ki tartósabban a nap, de továbbra is várható eső, zápor, de már kevesebb helyen, és inkább csak a Dunántúlon. 13-20 C fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön aztán ismét többfelé várható eső, zápor, ismét egy csapadékos napra van kilátás, de most a több eső keleten várható, itt is jelentős csapadék hullhat. Nyugaton közben erős lesz a szél 14-17 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken már inkább csak az ország északkeleti harmadában várható tartósabb eső. 13-18 C fokra számíthatunk.

A hétvége komoly bizonytalanságok mellett újabb csapadékot tartogathat.

Igazi borongós, őszies időnk lesz tehát, sok esővel. Országos átlagban 20-60 mm csapadék is hullhat az előttünk álló héten, de lokálisan ennél több eső is lehullhat.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.