Országos esővel kezdődik a hét

komoly esőzések országszerte

Mediterrán ciklon ér el bennünket, hatására országos eső várható. A legtöbb eső Északnyugaton lesz!

Vasárnap eleinte még előbukkan a nap, majd délután délnyugat felől ismét vastagodni kezd a felhőzet és az esti órákban délnyugaton már eleredhet az eső.

Az éjszakai órákban a csapadékmező észak és kelet felé terjed majd. Hétfő reggel a mostani számítások szerint a Dunántúlon és az Alföld déli részén várható csapadék. Északkeleten még előtűnhet a nap is.

Napközben aztán a csapadék tovább halad északkelet felé és napközben már országos esőre van kilátás. Számításaink szerint a legtöbb csapadék az északnyugati országrészben várható, Győr-Moson-Sopron, Veszprém , Vas és Komárom-Esztergom megyékben. Itt akár 24 óra alatt 20 mm meghaladó csapadék is hullhat.

A mediterrán ciklon hidegfrontjának köszönhetően hétfőn már északi irányba fordul a szél, a Dunántúlon akár meg is erősödhet. 7-14 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet.

A délutáni órákban a délnyugati országrészben fokozatosan megszűnik a csapadék és elvékonyodhat a felhőzet is.
Kedden még többfelé, főként északon és keleten kell csapadékra számítani, majd fokozatosan megszűnik a csapadékhullás. 10-15 C fok körül alakul majd a csúcshőmérséklet, az északi szél a Dunántúlon akár meg is erősödhet.

Szerdától már nem kell csapadékra számítani, és egyre több lesz a napsütés is. Napközben 10-15 C fok várható. A hajnalok ellenben igen hidegek lesznek, +1 +8 C fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.