Országos esővel érkezik a hidegfront a hegyekben havazás is várható!

olvado hó

Országos eső, viharos szél, és a hegyekben havazás, ezt hozza a délután érkező hidegfront.

Szerda délelőtt még nem várható számottevő csapadék, majd a délutáni órákban egyre többfelé ered el az eső. A déli szél északnyugati irányba fordul majd, és megerősödik. Sőt a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani lehet.

A déli óráktól kezdve számíthatunk csapadékra. Délután a Dunántúlon lehet eső, záporeső, majd a csapadék fokozatosan halad kelet és észak felé. A mostani számítások szerint a legtöbb eső a dunántúli déli és középső területén valószínű, itt akár 20 mm meghaladó csapadék is lehet. Az ország többi részén is kiadós eső ígérkezik átlagban 10 mm feletti esővel. A legkevesebb csapadékra ÉK-en számíthatunk.

A hidegfront lehűlést is hoz, ezért a Dunántúl magasabban fekvő területein, valamint az Északi-középhegységben az este folyamán az eső havazásba válthat át, és akár több cent megmaradó hó is hullhat a magasabb területeken.

Az éjszaka során a hidegfront át is robog az ország felett, a reggeli órákban már csak a Tiszántúli területeken lehet kisebb eső, záporeső.

A csütörtöki nap során erős, néhol viharos lesz a szél. A levegő is lehűl, már csak 5-9 C fok várható, amit az erős szélben még hidegebbnek érzünk majd. A felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is várható. Estétől azonban Északnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet, és újra elered az eső, a hegyekben a havaseső, hó.

A péntekre virradó éjszaka ismét többfelé várható csapadék. Péntektől ismét melegedés kezdődik, és a hétvégén már számottevő csapadék nem várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Több napos havazásra készülhetünk ma estétől, de nem mindenütt. Lesz olyan hely, ahol akár 30 […]

TELJES CIKK | február 19.

Hétfőtől többfelé és ismétlődő jelleggel kell havazásra számítani. Néhol 10-15 cm friss hóréteg is kialakulhat, […]

TELJES CIKK | február 12.

A téli vezetés – még akkor is, ha enyhe a tél – általában sokkal több […]

TELJES CIKK | január 23.