Meddig lesz még ónos eső?

Ónos eső

Katasztrófahelyzet alakult ki az ország több településén az ónos eső miatt, és még mindig nincs vége.

Útzárak

Több megyében is teljes útzárat vezettek be, mert egyes útszakaszokon nem lehet közlekedni a lehullott ónos eső miatt. Lezárták az M0-ás autóutat Gödöllővel összekötő M31-est, de megközelíthetetlen Nagykovácsi, és a Pilisben, a Bükkben is vannak lezárt útszakaszok. A friss részleteket lásd a nagy hírportálok oldalán.

 Ma még többfelé várható ónos eső, holnap már csak jelentéktelen csapadék hullhat 

Áramkimaradások

Az ónos eső miatt sok felsővezeték leszakadt, emiatt több településen is részleges, vagy teljes áramkimaradások vannak. Mogyoródon több mint ötezer embernél nincs villany. De áramkimaradások voltak és vannak Gödöllőn, Fóton, Nagytarcsán, Kistarcsán, Nagykovácsiban, Gyömrőn, Úriban és Gödön is.

A legkritikusabb a helyzet a Pilisben, és Eger környékén ahol az utak sem járhatóak.

 A hétvégén erőteljes lehűlés kezdődhet 

És még jön az ónos eső

A helyzetet tovább rontja, hogy a csapadékos időjárásnak még nincs vége. Ma is többfelé kell esőre számítani, bár már kisebb intenzitással, mint a tegnapi napon. Főként a Dunántúlon, annak magasabban fekvő részein, és az Észak-Alföld, Északi-középhegység területén lehet újabb ónos esőre számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Baranya, Vas, Veszprém, Pest, Nógrád, Heves, Hajdú, Szabolcs és Borsod megyékre az ónos eső miatt

A jelenlegi modellfutások szerint a csapadék intenzitás a nap folyamán gyengül, holnap pedig megszűnhetnek az ónosesők, már csak jelentéktelen eső, szitálás fordulhat elő. ÉK-en rövid időre már a nap is kisüthet. A hőmérséklet is emelkedik majd, napközben már +2 +8 C fokra számíthatunk.

Csütörtökön és pénteken a délelőtti órákban már napsütésre is számíthatunk, és a nappali csúcshőmérséklet 5-10 C fok körül alakul.

Szombattól aztán újabb – már nem jelentős – csapadék várható, és ismét erős lehűlés körvonalazódik.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.