Lehűlés és komoly csapadék jön!

komoly esőzések országszerte

Egy hullámzó frontrendszer ér el bennünket. Jelentős lehűlés és csapadék várható. Esős lesz a hétvége is.

Szerda délután az ország nyugati felét már megközelíti az a hullámzó frontrendszer, ami elrontja a hét hátralévő felének időjárását és véget vet a kellemes őszi időnek. A délutáni órákban a nyugati megyékben már megnövekszik a felhőzet, és az eddigi déli szél fokozatosan északnyugati irányba vált át. Csapadék még csak elvétve alakulhat ki. A keleti megyékben marad a napos időjárás.

Csütörtökön azonban már a hidegfront komolyabb hatással lesz időjárásunkra. Egyelőre még lesznek napos időszakok is, főként a keleti megyékben, de már többfelé lehet eső, zápor, sőt akár zivatar is. Az északi szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, akár 70 km/órát meghaladó széllökésekre is számítani lehet. A zivatarokból lokálisan jelentősebb csapadék is hullhat. Kettészakad az ország, nyugaton már néhol 20 C fok alatt alakul a hőmérséklet, míg keleten még lesz ahol 25 C fok felett marad a hőmérséklet csúcsértéke.

Pénteken is túlnyomórészt erősen felhős lesz az ég, újra számíthatunk záporokra és zivatarokra, Keleten még akár 25 C fok is lehet, míg nyugaton néhol már alig emelkedik 15 C fok fölé a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap borult égre tekinthetünk fel, és már országszerte sokfelé várható eső, zápor. Akár jelentős mennyiség is hullhat. A hőmérséklet is visszaesik, nyugaton 13-16, míg keleten 15-19 C fok várható. Az eső mellett az északi szél is élénk, néhol erős marad, így még hűvösebbnek érezzük majd a levegőt.

A felhőzet majd csak vasárnap a délután-esti órákban kezd el csökkenni. Hétfőn már nem várható csapadék, de 20 C fok alatt marad a hőmérséklet.

Az előttünk álló napokban tehát kellemetlen csapadékos időjárásra számíthatunk. A mostani modellfutások alapján, nyugaton várható több csapadék, itt akár 20-40mm csapadék is hullhat keleten 5-15 mm várható.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.