Jelentős eső és lehűlés!

heves esőzések

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is.

Pénteken délelőtt inkább csak a keleti megyékben, majd a déli óráktól egyre többfelé várható eső. A déli megyékben eleinte még egy-egy zivatar is kialakulhat, ami igen ritka jelenség így decemberben.

Eleinte élénk, néhol erős lesz a déli szél is. Meleg léghullámok érkeznek, ennek köszönhetően enyhe lesz az időjárás 7-12 C fokot mérhetünk majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a déli megyékre citromsárga figyelmeztetést adott ki a várható csapadék miatt. ezeken a területeken 24 óra alatt 20mm meghaladó csapadék hullhat.

Szombaton a déli szél már északnyugatira fordul és ezzel egyidőben elkezdődik a lehűlés is. Országszerte igen sok esőre számíthatunk, különösen a déli megyékben kell sok esőre számítani. A hajnali órákban a magasan fekvő hegyvidéki területeken az esőt már havazás válthatja fel.

A déli óráktól kezdve északnyugaton megszűnik a csapadék, majd elkezdődik a felhőzet felszakadozása is, de a Tiszántúlon még az esti órákig lehet csapadék. A legmagasabb hőmérséklet + 2 +7 C fok körül alakul majd.

Vasárnap már több órás napsütés is lehet, változóan felhős idő várható +1 +5 C fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, hajnalban már országszerte fagyni fog.

ŰA jövő héten már szárazabb időjárás várható, de a hőmérsékletek már téliesek lesznek. Nappal fagypont körül, éjszaka pedig jelentősebb fagyokkal.

A karácsonyi időjárás egyelőre bizonytalan, kisebb havazás nem zárható ki.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.