Ismétlődő felhőszakadások, vége a hőségnek!

zivatar szivárvánnyal

Eső, zápor, zivatar, néhol rengeteg eső. Narancssárga figyelmeztetés van érvényben, a fő kockázatot a felhőszakadások jelentik.

Ma dél felől több hullámban érkezhetnek csapadéktömbök, amelyekből jelentős csapadék hullhat. Főként a délutáni-esti órákban várható jelentősebb csapadék. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nyugati határszél kivételével narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadások miatt, amelyekből rövid idő alatt 20-60 mm csapadék is hullhat. A zivatarokat néhol akár jégeső, és viharos szél is kísérheti.

Az éjszaka folyamán többfelé esett már jelentős 20-50 mm csapadék, és ez lesz a következő napokban is jellemző. Kedden és szerdán is további jelentős csapadékra számíthatunk az ország egyes területein. A csapadék eloszlása bizonytalan, de a jelenlegi modellfutások alapján a területi átlagban több csapadék északon várható, de délen is számottevő csapadék lesz, és lokálisan itt is lehet igen sok csapadék. A múlt éjszaka Kalocsán hullott például 50 mm-t meghaladó eső.

Hétfőn nyugaton már csak 20-25, míg keleten még 25-33 C fok várható. Északkeleten tart ki legtovább a kánikula.

Kedden is erősen felhős időnk lesz, de rövid időkre előbukkanhat a nap. Továbbra is ismétlődő esőre, záporra, zivatarra számíthatunk. Csendesebb eső, zápor inkább nyugaton várható, míg keleten még többfelé lehetnek zivatarok is. A csapadék területi eloszlása továbbra is igen bizonytalan.

Már keleten is enyhül a hőség. 20-27 C fok körül alakulnak a hőmérsékletek.

Szerdán is marad az erősen felhős idő, de időnként felszakadozhat a felhőzet. Továbbra is várható csapadék, nagyobb eséllyel az ország középső harmadában. Heves zivatarokra már kicsi az esély. 20-26 C fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Csütörtöktől már csökken a csapadékhajlam, és nyugaton tartósabban is kisüthet a nap. Az ünnepek alatt marad a hőségmentes, 21-27 C fok körüli hőmérséklet, jelentős csapadék már nem várható, de elszórtan záporok előfordulhatnak.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.