Három napig esős idő

ónos eső

Dél felől egy mediterrán ciklon érkezik, szerdáig kitart a csapadékos időjárás. Keleten várható a több csapadék.

A hétvége napos időjárása sajnos nem tart sokáig. Bár hétfő délelőtt még sok napsütésben lesz részünk, de dél felől délután már elkezd megnövekedni a felhőzet.

Dél felől egy mediterrán ciklon közelíti meg a Kárpát-medencét, amely az elkövetkező három nap időjárást alapvetően meghatározza.

Délután tehát elkezd dél felől növekedni a felhőzet, majd estétől már csapadékra is számítani kell. Napközben 11-16 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Az esti, éjszakai órákban a ciklon felhőzete folyamatosan halad majd észak felé, és egyre többfelé várható csapadék. Kedd reggelre már az északi országrészben is számítani lehet esőre.

A mostani számítások szerint inkább a déli országrészben várható intenzívebb csapadék, északon inkább gyenge intenzitású eső lehet. 8-13 C fok körül alakul majd a hőmérséklet. A délelőtt a Dunántúlon már eláll az eső és a nyugati határszél mentén még a nap is kisüthet.

Eközben keleten délkelet felől majd újabb csapadéktömb érkezik és ott újra elered az eső.

Szerdán keleten tovább folytatódik a csapadékos időjárás, itt jelentős, akár 10-20 mm-t elérő csapadék is hullhat, míg nyugaton csak elszórtan várható kisebb eső. Nyugaton is borult idő várható. A hőmérséklet 8-13 C fok körül alakul majd, és élénk lesz az északi szél.


Várható csapadék a következő 6 napban. Kép forrása: Hydroinfo

Csütörtökön már csak északkeleten várható csapadék, majd ott is fokozatosan megszűnik az eső. Az ország más területein már felszakadozik a felhőzet és a nap is kisüt.

A hét folytatásában marad a változóan felhős idő 11-16 C fokkal, és elszórt csapadékkal. Klasszikus októberi időjárásban lesz részünk.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.