Esős, borult napok, nyugaton sok csapadékkal

ónos eső

Ismét mozgalmasra fordul időjárásunk. Sok eső várható az elkövetkező napokban, főként a nyugati megyékben.

Kedden az ország jelentős részén borult lesz az ég, de a Dél Alföldön és a Tiszántúlon akár még több órára is kisüthet a nap. A reggeli órákban ÉNy felől elkezd esni az eső, majd a csapadékzóna fokozatosan halad kelet felé. A legtöbb eső a nyugati határszélen várható, de a Dunántúlon többfelé várható csapadék, az Alföldön inkább csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor. Enyhe lesz az időjárás. Keleten akár 15 C fok is lehet, míg a csapadékos nyugati megyékben 5-10 C fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Nyugaton az északi, míg keleten a déli szél élénkülhet meg.

 Nyugaton akár 20 mm meghaladó csapadék is hulhat 

Szerdán tovább folytatódik a csapadékos időjárás, sokfelé várható eső, de keleten szakadozottabb lesz a felhőzet és itt a csapadék mennyisége is kevesebb lesz. Az északi szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A hőmérsékletben marad a kétarcúság. Keleten 10-15 C fok várható, míg nyugaton csak 4-10 C fokig emelkedik a hőmérséklet. A Bakony magasabb területein akár havas eső is hullhat.

Csütörtökön is marad a borult időjárás, csapadékra már inkább csak a keleti megyékben élők számíthatnak, nyugaton már csak elszórtan fordulhat elő esőzés. 5-10 C fok körül alakul majd a hőmérséklet.

A hétvégén már nem kell csapadékra számítani. Eleinte még erősen, majdcsak közepesen felhős lesz az időjárás. A nappali hőmérsékletek 7-12 C fok körül alakulnak majd, hajnalban gyenge fagy előfordulhat, de az ország jelentős részén fagymentes lesz az időjárás.

Az elkövetkező napokban tehát csapadékos időjárásra számíthatunk. A nyugati megyékben 10-25 mm csapadék várható, keleten 3-10 mm csapadékra van kilátás. A csapadék mennyisége kelet felé csökken majd.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.