Egyhavi esőt hoz a este érkező hidegfront!

esőfelhő

Egy hidegfront ér el minket estétől, több napos esőt hoz és helyenként egy havi csapadék is lehullhat!

Egyhavi eső

Ma többnyire borult lesz az ég, de jelentős eső nem várható, az ország középső tájain lehet kisebb eső. Majd az esti óráktól északnyugat felől megérkezik a hidegfront csapadékmezője és észak felől egyre többfelé ered majd el az eső.

Csütörtökön a nyugati országrészben kiadós esőre számíthatunk, de a front lassan halad csak előre, így a délkeleti országrészben még napsütés is előfordulhat. A csapadék csak az esti órákban éri majd el az Alföld térségét. Eleinte déli szél, lesz, majd estétől északnyugaton már északnyugatira fordul a szél iránya. Nyugaton 8-10, míg keleten 10-15 C fokra számíthatunk.

Pénteken is folytatódik a csapadékos időjárás, de most megfordul a rend. Keleten várható több csapadék, nyugaton már kevesebb helyen és kisebb mennyiség. A hőmérséklet továbbra is 8-15 C fok körül alakul majd.

Szombaton keleten még eleinte lehet csapadék, eső, zápor, majd itt is szűnik az esőzés. Közben a nyugati országrészben elkezdődik a felhőzet felszakadozása, és hosszú idő után előbújhat a nap is.

Összességében sokfelé kell jelentős mennyiségű csapadékra számítani. A mostani számítások szerint országszerte várhat 10-20 mm csapadék, keleten ennél még több is, sőt lokálisan akár 40-50 m csapadék is hullhat az elkövetkező napokban. Erre a mostani modellfutások szerint legjobb esély északkeleten mutatkozik.

Forrás: Hydroinfo

Jön a felmelegedés

Vasárnaptól már számottevő csapadékra sehol sem kell számítani, de kisebb esők lehetnek. Változékony időben lesz részünk, de rövid időre a nap is előbukkan majd. Az átlagosnál lényegesen melegebb időben lesz részünk, helyenként a 20 C fokot is megközelíti a hőmérséklet a jövő héten. A gyorsan megérkező őszi időjárás után, tehát a tél még várat magára.

 

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Vörös figyelmeztetés, a katasztrófavédelem felhívása – kezdődik a nagy márciusi hóhelyzet. Ne induljunk útnak! Ahogy […]

TELJES CIKK | március 17.

Komoly havazás, és hófúvás jön a hétvégén ónos esővel. Komoly hóhelyzet alakulhat ki, akárcsak öt […]

TELJES CIKK | március 16.

20 cm-es friss hóréteg és hófúvás is jöhet a hosszú hétvégén. Hihetetlen módon tér vissza […]

TELJES CIKK | március 14.