Döbbenetes mennyiségű csapadék érkezik!

heves esőzések

Hihetetlen mennyiségű csapadék érkezik az előttünk álló napokban. Olvasd el, hol mikor kell esőre számítani!

Egy lassú mozgású mediterrán ciklon frontjai okoznak négy napig csapadékos időjárást. Sok helyen 50-60 mm-et is elérheti a lehulló csapadék mennyisége.

Észak-Olaszország felől érkezett az a mediterrán ciklon, amely csapadékrendszere már az esti órák óta áztatja a Dunántúlt. A nyugati megyékben néhol már 30 mm-nél is több eső hullott le.

A csapadékrendszer nagyon lassan halad majd kelet felé. Ma főként a dunántúlon várható nagyon sok eső, Vas, Zala és Győr-Moson-Soprom megyékben narancssárga figyelmeztetés van kiadva az esőzések miatt. Itt 24 óra alatt 30 mm csapadékot is meghaladó eső hullhat, de helyenként ez elérheti a 40-60 mm-t is.

Somogy, Komárom, Veszprém megyékre citromsárga figyelmeztetés van kiadva itt területi átlagban 20 mm-t meghaladó eső hullhat, de itt sem zárható ki e felett csapadék. Kelet fel haladva is várható eső, de ennek mennyisége 10-20 mm körül alakul majd, így itt nem él figyelmeztetés.

Szerdán lassan megszűnik a csapadék délen és keleten, de a Dunántúlon marad a borult, csapadékos időjárás, de már nem kell kiugró mennyiségekre számítani, az északnyugati szél viszont erős lesz, akár viharos lökésekkel. Igen kellemetlen idő várható. Az esti óráktól pedig keletről újabb felhősödés kezdődik.

Csütörtökön aztán újabb kiadós, országos eső várható, de ezúttal keleten várhatóak nagyobb mennyiségek, a Dunától keletre ismét többfelé lehet 30-40, néhol akár 50-60 mm csapadék is. A Dunántúlon kevesebb csapadék ígérkezik.

Pénteken lassan szakadozik a felhőzet, de többfelé várható még eső, zápor, de már kisebb mennyiségben.

A hétvégén már előbújik a nap a nap, de csapadék még előfordulhat, de annak mennyisége bizonytalan.

A hőmérséklet az előttünk álló napokban jellemzően 20 C fok alatt alakul, de nyugaton néhol tartósan csak 12-14 C fokra számíthatunk, gyakran erős szél mellett. Zord időnk lesz tehát.

A rengeteg csapadék miatt különösen a kisebb vízfolyásokon árhullámokra is számítani kell az előttünk álló napokban.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.