Zavartalan napsütés

Nagyon kellemes, napos, meleg tavaszi napok állnak előttünk, a hétvégén érkezik majd egy hidegfront.

Igazi tavaszi napok állnak előttünk. A hétfői napon is napsütéssel indul majd a nap, de napközben délnyugat felől egy felhősáv ér el bennünket, és ezért főként a déli, délnyugati tájakon több lesz a felhő, de az ÉK-i országrészben ekkor is zavartalan lesz a napsütés. Csapadékra sehol sem kell számítani, napközben 10-14 C fok várható.

Keddtől aztán szinte zavartalan lesz a napsütés, alig lesz felhő az égen. A hajnalok, éppen a derült idő miatt igen hidegek lesznek majd, a felhőtlen ég miatt erős lesz a kisugárzás és emiatt a kora reggeli órákra akár -4 C fokig is süllyedhet a hőmérséklet, de jellemzően az ország egész területén fagypont közeli hőmérsékletre kell számítani.

A hideg reggelek után aztán gyorsan melegszik majd az idő és a kora délutáni órákban 13-16 C fok körüli értékeket várhatunk, de a hét végére akár 15-18 C fokig is emelkedhet majd a hőmérő higanyszála.

A tavaszias időjárás a hét végéig kitart majd, szombaton aztán a kezdeti napsütés után felhők érkeznek, és vasárnap viharos széllel egy hidegfront robog majd keresztül az országon, némi lehűlést hozva, de jelentős csapadékra ekkor sem kell számítani.

Bár a napos idő, igen kellemes, vannak hátrányai is. Elkezdődött ugyanis a pollenszezon és az éger, illetve a ciprus- és tiszafafélék virágporának mennyisége érheti el a magas, vagy akár a nagyon magas szintet. A héten várhatóan intenzíven emelkedik majd a kőris és a nyárfa pollenszórása is, az arra érzékenyeknél, már tünetek is jelentkezhetnek.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Péntektől országszerte igen sok esőre számíthatunk. A hétvégén megérkezik a lehűlés is. Pénteken délelőtt inkább […]

TELJES CIKK | december 15.

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.