Vénasszonyok nyara, akár 30 C fok is lehet

A múlt hét végi hűvös és csapadékos időt követően, most a hét második felében erős felmelegedés elé nézzünk és egyelőre még bizonytalan időre, de beköszönt a vénasszonyok nyara, akár 30 C fok is várható.

Az elmúlt napok csapadékos időjárása után, még kapok egy szép búcsút a nyártól.Hétfő éjszaka még egy gyenge hidegfront vonul át felettünk, kisebb eső előfordulhat. Kedden még eleinte közepesen, keleten erősen felhős égre ébredhetünk, majd kiderül az ég és egyre többfelé lehet tartós napsütéssel számolni. Ezen a napon 22-26 C fokig emelkedik a hőmérséklet.
Szerdán kezdődik az igazi felmelegedés, dél felől egyre melegebb légtömegek érik el a Kárpát-medencét. és napközben már 25-29 C fokig emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra már nem kell számítani, de igen élénk, helyenként erős lesz a déli szél. Beköszönt a vénassszonyok nyara
Csütörtökön is napos, kissé szeles időjárásban lesz részünk, és még tovább melegszik a levegő hőmérséklete, 27-31 C fok körül alakulnak a csúcshőmérsékletek. [google336] Pénteken aztán keleten még kitart a meleg, de a délutáni órákban már nyugaton egy közeledő hidegfront érezteti hatását, és nyugaton már csak 22-25 C fok várható, míg keleten ismét 30 C fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.
Az ezt követő időjárás kissé csapadékosabb, de még enyhe, átlag feletti hőmérsékletet ígér, nagy bizonytalanság mellett.
Folyamatosan frissülő előrejelzésünket nyomon követheti itt. Ha kíváncsi milyen idő tartogat az ősz és a tél akkor hosszútávú előrejelzésünket tekintse meg.

Szólj hozzá

hozzászólás

Legfrissebb időjárási hírek

Ahogy előre jeleztük megkezdődött a hóesés, az északi határszélen akár 25 cm hó is hullhat. […]

TELJES CIKK | november 29.

A héten nem csak bekopogtat, hanem ránk is töri az ajtót a tél. Rég volt […]

TELJES CIKK | november 27.

Ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy a közösségi oldalak ennyire elterjedtek lesznek. Kezdetben a közösségi […]

TELJES CIKK | november 27.